Opistognathus papuensis Bleeker, 1868
Papuan jawfish
Opistognathus papuensis
photo by Randall, J.E.

Family:  Opistognathidae (Jawfishes)
Max. size:  40 cm TL (male/unsexed)
Environment:  reef-associated; marine
Distribution:  Western Central Pacific: southern New Guinea and northeastern Queensland, Australia.
Diagnosis:   
Biology:  Occurs in sand patches of coastal reefs (Ref. 9710).
IUCN Red List Status: Not Evaluated (N.E.) Ref. (123251)
Threat to humans:  harmless
Country info:   
 

Entered by: Capuli, Estelita Emily - 14.06.95
Modified by: Reyes, Rodolfo B. - 15.07.13
Checked by: Smith-Vaniz, William F. - 06.10.95

Source and more info: www.fishbase.org. For personal, classroom, and other internal use only. Not for publication.


Page created by Jen, 05.08.02, php script by kbanasihan 06/09/2010 ,  last modified by sortiz, 10/02/17