Mastacembelus paucispinis Boulenger, 1899
No Picture Available

Family:  Mastacembelidae (Spiny eels)
Max. size:  38.7 cm SL (male/unsexed)
Environment:  benthopelagic
Distribution:  Africa: endemic to Lower Congo River rapids.
Diagnosis:  Vertebrae: 81-81
Biology:  Occurs in rapids where the bottom is predominantly coarse sand (Ref. 6060).
IUCN Red List Status: Least Concern (LC); Date assessed: 16 February 2009 Ref. (123251)
Threat to humans:  harmless
Country info:   
 

Entered by: Sa-a, Pascualita - 09.05.94
Modified by: Torres, Armi G. - 29.07.10
Checked by: Sa-a, Pascualita - 12.07.94

Source and more info: www.fishbase.org. For personal, classroom, and other internal use only. Not for publication.


Page created by Jen, 05.08.02, php script by kbanasihan 06/09/2010 ,  last modified by sortiz, 10/02/17