Dendrophysa russelii (Cuvier, 1829)
Goatee croaker
Dendrophysa russelii
photo by Randall, J.E.

Family:  Sciaenidae (Drums or croakers)
Max. size:  38.3 cm TL (male/unsexed)
Environment:  demersal, amphidromous
Distribution:  Indo-Pacific: India and Sri Lanka extending eastward, including southern China, Philippines and Indonesia (Ref. 9772). Does not occur in Australia.
Diagnosis:  Dorsal spines (total): 11-11; Dorsal soft rays (total): 25-28; Anal spines: 2-2; Anal soft rays: 7-7
Biology:  Inhabits coastal waters and estuaries (Ref. 9772). A food fish.
IUCN Red List Status: Least Concern (LC); Date assessed: 26 September 2018 Ref. (123251)
Threat to humans:  harmless
Country info:   
 

Entered by: Luna, Susan M. - 24.07.91
Modified by: Reyes, Rodolfo B. - 03.08.20
Checked by: Sasaki, Kunio - 02.10.95

Source and more info: www.fishbase.org. For personal, classroom, and other internal use only. Not for publication.


Page created by Jen, 05.08.02, php script by kbanasihan 06/09/2010 ,  last modified by sortiz, 10/02/17