Curimata vittata (Kner, 1858)
Curimata vittata
photo by Holm, E.

Family:  Curimatidae (Toothless characins)
Max. size:  19.6 cm SL (male/unsexed); max.weight: 231.6 g
Environment:  benthopelagic
Distribution:  South America: Amazon, upper Orinoco, and Essequibo River basins.
Diagnosis:   
Biology:  Feeds on detritus (Ref. 12371).
IUCN Red List Status: Least Concern (LC); Date assessed: 01 March 2007 Ref. (123251)
Threat to humans:  harmless
Country info:   
 

Entered by: Binohlan, Crispina B. - 02.06.95
Modified by: Reyes, Rodolfo B. - 05.10.16

Source and more info: www.fishbase.org. For personal, classroom, and other internal use only. Not for publication.


Page created by Jen, 05.08.02, php script by kbanasihan 06/09/2010 ,  last modified by sortiz, 10/02/17