Cestraeus goldiei (Macleay, 1883)
Goldie river mullet
No Picture Available

Family:  Mugilidae (Mullets)
Max. size:  40 cm FL (male/unsexed)
Environment:  demersal; depth range - 2 m
Distribution:  Asia and Oceania: Philippines south to New Caledonia.
Diagnosis:  Dorsal spines (total): 5-5; Dorsal soft rays (total): 8-8; Anal spines: 3-3; Anal soft rays: 9-9
Biology:  Inhabit rapid-flowing streams in hilly or mountainous terrain (Ref. 2847). Adults may ascend rivers, reported to 350 m above sea level. Oviparous, eggs are pelagic and non-adhesive (Ref. 205).
IUCN Red List Status: Data deficient (Ref. 115185)
Threat to humans:  harmless
Country info:   
 

Entered by: Garilao, Cristina V. - 02.10.95
Modified by: Valdestamon, Roxanne Rei - 14.04.15
Checked by: Harrison, Ian - 02.10.95

Source and more info: www.fishbase.org. For personal, classroom, and other internal use only. Not for publication.


Page created by Jen, 05.08.02, php script by kbanasihan 06/09/2010 ,  last modified by sortiz, 10/02/17